Hozzávalók: |
Elkészítés: |
8 dkg vaj, 5 dkg finomliszt, 1 dkg só, 8 dl alaplé |
Végy 8 dkg vajat, 6 dkg lisztet, 1 dkg sót, s ezzel készíts világos rántást, azt öntsd fel 8 dl alaplével, keverd simára, lassan, alaposan forrald ki, majd a végén szűrd át. A bársonyos mártás jellegét az az alaplé adja meg, amit a felöntésnél használunk: így dolgozhatunk egyszerű csontalaplével, szárnyasalaplével, vagy akár hal-alaplével. E leveleket rendszerint úgy főzzük, mint a csontlevest, de többnyire tartalmasabbak, fűszeresebbek. Például a csontalapléhez a sertés- vagy borjúcsontok mellé adhatunk inakat, nyesedéket, gombát, míg a szárnyasalapléhez a csontok mellé jár egy jó adag szárnyasaprólék is. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |