recept: Bársonyos mártás, Kifőzde
Bársonyos mártás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

8 dkg vaj,
5 dkg finomliszt,
1 dkg só,
8 dl alaplé


Végy 8 dkg vajat, 6 dkg lisztet, 1 dkg sót, s ezzel készíts világos rántást, azt öntsd fel 8 dl alaplével, keverd simára, lassan, alaposan forrald ki, majd a végén szűrd át.

A bársonyos mártás jellegét az az alaplé adja meg, amit a felöntésnél használunk: így dolgozhatunk egyszerű csontalaplével, szárnyasalaplével, vagy akár hal-alaplével.
E leveleket rendszerint úgy főzzük, mint a csontlevest, de többnyire tartalmasabbak, fűszeresebbek.
Például a csontalapléhez a sertés- vagy borjúcsontok mellé adhatunk inakat, nyesedéket, gombát, míg a szárnyasalapléhez a csontok mellé jár egy jó adag szárnyasaprólék is.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.11. Utoljára frissítve: 2008.08.11.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 20:49:48 - 1.25)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez